top of page

"Το Μυστικό των Θεών" ebook στο EasyWriter!


Ένα άγραφο φύλλο χαρτιού αποτελούσε πρόκληση για μένα από πολύ μικρή ηλικία. Ήμουν στην τετάρτη δημοτικού όταν αποπειράθηκα να γράψω το πρώτο μου μυθιστόρημα και στα πρώτα χρόνια της εφηβείας όταν άρχισα να ασχολούμαι με την Μεταφυσική έρευνα (το Μεταφυσική με την Αριστοτελική του έννοια).

Μία από τις αγαπημένες μου πλευρές αυτής της ασχολίας είναι να μοιράζομαι τους προβληματισμούς και τα συμπεράσματα μου με τους άλλους. Συνδυάζοντας την με την αγάπη μου για το γράψιμο, σαν φυσικό επακόλουθο ανάμεσα σε άλλα, γεννήθηκε και Το Μυστικό των Θεών.

Κι ένας, ένας γεννήθηκαν και οι ήρωες του. Και μαζί τους, η πλοκή της ιστορίας. Μιας ζωντανής ιστορίας.

Όπως κάθε τι ζωντανό, σ’ όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, ανάμεσα στην πρώτη έκδοση του 2002 και την παρούσα, η ιστορία συνέχισε να εξελίσσεται.

Έτσι σαν αποτέλεσμα, η νέα έκδοση αποτελεί μια πιο ολοκληρωμένη εκδοχή της καθώς σ’ αυτήν υπάρχουν κομμάτια της πλοκής που, τότε, είτε “δεν είχαν ακόμη συμβεί” είτε δεν μπορούσαν να ειπωθούν…

Αν υποθέτετε πως για τους ίδιους λόγους έχω παραλείψει να αναφέρω κάποια άλλα, δεν κάνετε λάθος. Ποτέ δεν υπονόησα ότι ξέρω τα πάντα…. και άλλωστε συνηθίζω να παίζω με τους υπάρχοντες κανόνες του Παιχνιδιού…

Εκτός… κι αν μπορώ να προσθέσω νέους!

Μπορώ να πω πως Το Μυστικό των Θεών είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που διαβάζετε σε πολλά επίπεδα.

Όμως μπορείτε να το διαβάσετε απλά για ψυχαγωγία… (Οι κριτικές λένε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια!)

Ωστόσο, ένας από τους λόγους που γράφηκε είναι για να λειτουργήσει σαν σκανδάλη αφύπνισης. Για να προβληματίσει τους επαναπαυμένους στην πεζή καθημερινότητα…

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι – Εκείνοι που ήδη προβληματίζονται για το «ποιοι είμαστε;» - «ποιος ο σκοπός της ύπαρξης μας;» - «γιατί η Πραγματικότητα είναι έτσι όπως είναι και όχι κάπως αλλιώς;» - «Είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν;» κλπ κλπ…

Σ’ αυτούς εύχομαι όταν τελειώσουν το διάβασμα του βιβλίου, να είναι ακόμη περισσότερο προβληματισμένοι ώστε να συνεχίσουν την Αναζήτηση από μόνοι τους!

Γι αυτούς, κυρίως, έχω παραθέσει στο τέλος του βιβλίου και την βιβλιογραφία από όπου άντλησα πολλές από τις πληροφορίες μου. Για όσους δεν θα το διαβάσουν μόνο για ψυχαγωγία , αλλά θα θελήσουν να εμβαθύνουν στα θέματα με τα οποία καταπιάνομαι μέσω της ιστορίας.

Δεν θέλω να αναφερθώ πιο αναλυτικά στο ποια είναι τα θέματα αυτά. Προτιμώ να σας αφήσω να τα ανακαλύψετε διαβάζοντας. Γιατί ξέρετε, το κάθε θέμα δεν είναι ξεκομμένο από όλα τα υπόλοιπα. Το κάθε ένα είναι σαν κομμάτι ενός παζλ που μπαίνοντας στη θέση του, συμπληρώνει την Μεγάλη Εικόνα!

Σας δίνω κάποια από τα κομματάκια και την ευκαιρία να την συμπληρώσετε μόνοι σας. Η πλοκή είναι φανταστική – το ίδιο και οι ήρωες. Αλλά ξέρετε; Ο καθένας από εσάς θα μπορούσε να είναι στη θέση τους!

Σας εύχομαι καλό διάβασμα!

Ειρήνη Λεονάρδου

http://blog.easywriter.gr/parousiasi-tou-vivliou-to-mistiko-ton-theon-tis-irinis-leonardou/

Ετικέτες:

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page