top of page

Έχουμε πόλεμο!


Τώρα, η αλήθεια είναι πως, νοιώθω κάπως ηλίθια (αυτό είναι επίρρημα, αλλά αν θέλετε να το εκλάβετε και ως επίθετο δεν έχω πρόβλημα)που γράφω γι αυτό το θέμα. Αλλά μου «βγαίνει», με τσιγκλάει… οπότε μάλλον έχει το λόγο του, αν και μου είναι άγνωστος!

Λοιπόν έχουμε πόλεμο! Μμ, κάτι σας είπα! (Δικαίωσα τουλάχιστον την ύπαρξη του επιρρήματος… Κάτι είναι κι αυτό!) Κι αν εσείς αποφασίσετε να συνεχίσετε την ανάγνωση, εγώ δεν φταίω!

Ωστόσο, τον πόλεμο δεν το εννοώ έτσι όπως τον έχουμε συνηθίσει. Εντάξει, σε πολλά κράτη της Γης επικρατούν εμπόλεμες καταστάσεις και σε πλανητικό επίπεδο μαίνεται μια πρωτοφανής οικονομική μάχη. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας όσο και αν όλα αυτά αλληλοσυνδέονται.

Αναφέρομαι στον Πόλεμο εκείνο που τείνει να βγει στην επιφάνεια της Συλλογικής Συνείδησης καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ή έστω να υποψιάζονται την ύπαρξη του. Στην Βασική διαμάχη της επικράτησης του …ενός έναντι του …άλλου!

Ωχ Πανγαία μου! Τι κάθομαι και γράφω;

Ποιού «ενός» και ποιού «άλλου»;

Ξέρω, συνειρμικά σκεφτήκατε του Καλού και του Κακού και όλα αυτά τα παρελκόμενα, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ το θέμα μας !!!

Δεν έχουμε ιδέα για το πώς δημιουργήθηκε ο Κόσμος! Χιλιάδες χρόνια γραπτής Ιστορίας και εκατομμύρια άγραφης, χιλιάδες χρόνια φιλοσοφίας και μερικές εκατοντάδες εφαρμοσμένων επιστημών, αρκετές δεκαετίας θεωρητικών ερευνών και τεχνολογικής προόδου και όμως δεν έχουμε ιδέα πώς δημιουργήθηκε ο Κόσμος.

Έχουμε μόνον εικασίες! Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, το κακό είναι η διεστραμμένη συνήθεια μας να τις πιστεύουμε ως απόλυτα αληθινές.

Ωστόσο, κάποιες από αυτές έχουν περισσότερα ποσοστά πιθανολογικής βεβαιότητας και μια τέτοια είναι και η αναδυόμενη αίσθηση της ύπαρξης του Πολέμου που λέγαμε. Με δυο (!) λόγια, ο Κόσμος (πιθανόν) να είναι το αποτέλεσμα ή και το πεδίο μάχης ή και τα δυο, αυτού του Πολέμου.

Ναι, αλλά μεταξύ ποίων διεξάγεται ο Πόλεμος;

Συνεχίζεται (…αν βρεθεί η απάντηση! Ή, αν ξέρει να μας πει κάποιος από σας!)

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page